Sundhedsstyrelsen (SST)
Sundhedsstyrelsen er den øverste sundhedsfaglige myndighed i Danmark
Styrelsen skal medvirke til at sikre, at de sundhedsydelser, som patienterne får, er af høj faglig kvalitet. Sundhedsstyrelsens hovedopgaver er sundhedsfremme, forebyggelse og sygdomsbehandling, hvor fokus er på en lang række områder inden for forebyggende indsatser, strålebeskyttelse, uddannelse af sundhedspersonale, sundhedsberedskab samt planlægning af sundhedsvæsenet. Sundhedsstyrelsen har desuden opgaver indenfor ældre- og demensområdet.
SST og de forskellige fagfraktioner der findes udarbejder de kliniske retninglinier, hvordan forskellige tilgange til en diagnose eller sygdomstilfælde skal behandles.
Det være sig usagt, om hvilket specifik grundlag der ligger til grund for deres antagelser, men vi skal indrette os efter disse.
De kliniske retningslinier er en guideline for hvordan man skal forholde sig til et behandlingsspørgsmål. Grundlaget er det de kalder evidens, og det betyder om det kan nytte at intervenere på pågældende måde. Evidens dannes på baggrund af tidligere undersøgelser og afprøvede tiltag, der tit er ensrettet efter norm og økonomi.
Hvis man er i tvivl om hvordan du skal forholde dig i forhold til en problemstilling, så kan man gå udfra de kliniske retningslinier, og tilføre en stor potion sund fornuft.